طراحی وب سایت , هاست , بهینه سازی , سایت ریسپانسیو

ویژگی های یک وبسایت خوب


یقینا برای شما هم پیش آمده که در میان سایت های بیشماری که از آنها بازدید می کنید، برخی سایت ها به سرعت شما را جذب خود کرده و براحتی شما را به هدف خود میرسانند. راز موفقیت این سایت ها چیست؟ در این بخش قصد داریم تا درباره ویژگی های یک وبسایت خوب با شما صحبت کنیم، آن چیزی که باعث موفقیت و محبوبیت یک سایت میشود.

همانگونه که میدانید امروزه هر کسب ‌و‌ کاری برای آنکه بتواند پیشرفت کند، باید روی نام تجاری خود سرمایه‌گذاری کند، و یکی از مهمترین راه‌های برند شدن، داشتن یک وبسایت و فعالیت در فضای اینترنت است. اما چگونه میتوان به این منظور دست یافت؟

مهمترین ویژگی های یک وبسایت خوب:

توجه داشته باشید که ویژگی خوب بودن یک سایت، بطور مستقیم به نوع کاربرد و هدف آن بستگی دارد.

 1. میزبانی (هاستینگ)

هاستینگ همان فضایی است که اطلاعات سایت شما بر روی آن قرار می‌گیرد، پس سرویس میزبانی سایت خود را از شرکتی تهیه نمایید که بهترین سرویس دهی را از نظر امنیت، سرعت لود سایت و آپتایم مناسب داشته باشد.

یکی از دلایل راه‌اندازی وبسایت این است که این قابلیت را فراهم می‌کند تا بدون مراجعه حضوری، محدودیت مکانی و زمانی بتوانید با کاربران خود در ارتباط باشیدپس آپتایم بودن یعنی سایت شما بر روی اینترنت برای همه در دسترس باشد. یک لحظه در دسترس نبودن وبسایت می‌تواند به اندازه از دست دادن چندین مشتری و به ضرر شما تمام شود.

در انتخاب میزبانی به کیفیت سرویس دهی، مدت زمان پاسخگویی به مشکلات و در دسترس بودن بسیار توجه کنید.

2. دامنه‌ خوب و منحصر بفرد

یک نام خوب همواره بهترین راه به یاد ماندن و ماندگاری است. بهترین دامنه برای هر سایت دامنه ای است که به خوبی در یاد کاربر می ماند و با به یادآوردن ادرس سایت موضوع آن نیز به خاطر میماند. دامنه ای با نوشتار ساده انتخاب کنید که بتواند قابلیت برندینگ داشته باشد و چندگانگی در درک تلفظ نداشته باشد.

3. امنیت و بروز رسانی 

هر وبسایتی با گذشت زمان نیاز به تغییراتی در ساختار کد و امکانات دارد، تلاش کنید تا همواره نیاز کاربران را بخوبی برطرف کنید. اگر کاربران در وبسایت شما الاعاتی نظیر شماره تماس و آدرس دارند، با بستن حفره های امنیتی از هک شدن ‌سایت و اطلاعات آن جلوگیری نمایید.

یک گواهی امنیت SSL بر روی وب سایت خود قرار دهید تا علاوه بر افزایش اعتبار وب سایت، اعتماد کاربران را نیز افزایش دهید.

4. بارگذاری سریع 

امروزه کاربران بسیار کم حوصله هستند و تمایل دارند که سایت موردنظر در کمتر از 3 ثانیه بارگذاری شود. اگر لود شدن بیشتر از ۵ ثانیه طول بکشد، کاربر از تماشای وبسایت شما منصرف میشود، هرچقدر هم که ظاهر و مطالب وبسایت شما موردپسند باشد. پس یک وب سایت خوب باید در مدت زمان اندکی بارگذاری شود.

5. قابلیت نمایش در همه مرورگرها 

این همان ریسپانسیو بودن وبسایت است که یکی از مهمترین عوامل افزایش رتبه در نزد گوگل میباشد. از آنجا که امروزه بیشتر کاربران از طریق موبایل و تبلت و دیگر Device ها از سایت ها بازدید میکنند، طراحی ریسپانسیو تاثیر بسیاری بر بازدیدها و همچنین سئوی سایت شما خواهد داشت.

سایت خود را در مرورگرهای مختلف امتحان کنید، یک وب سایت خوب باید در همه مرورگرها به درستی نمایش داده شود.

 6. سئو و بهینه سازی 

 بروز رسانی مداوم سایت، تولید محتوای مناسب و بکر، ایجاد بک لینک های داخلی و خارجی مناسب، فعالیت شبکه های اجتماعی، ریسپانسیو بودن سایت و … فاکتورهایی هستند که بعنوان سئو سایت در نظر گرفته میشوند.

بنابراین قبل از بارگذاری وب سایت خود، لینک‌های معیوب را چک کرده و از درست بودن عملکرد و آدرس مقصد آن‌ها اطمینان حاصل کنید.

بهینه سازی به معنای ارائه بهترین پاسخ به نیاز کابران در موتورهای جستجو است، تلاش کنید تا همواره سایت خود را بروز نگه دارید.

7. ظاهر وبسایت 

طراحان بطور مستقیم با بازدیدکننده ها در ارتباط نیستند، اما می توانند با بکارگیری از رنگ ها و ایجاد ظاهری متناسب با محتوای سایت به کاربر احساس خوبی از بازدید دهند و مخاطبان بیشتری را جذب کنند.

صفحات جزء مهمی از سایت شما هستند،‌ پس در طراحی آنها دقت کنید. داشتن یک منوی مرتب در تمام صفحات باعث میشود تا کاربر بتواند براحتی به صفحه اصلی یا صفحات دیگر دسترسی داشته باشد. همچنین با گذاشتن مطالبی آموزنده و خبری میتوانید بازدید سایت خود را بیش از پیش کنید.

8. مسیریابی واضح و آسان

لینک‌های مهم را در مکان مناسب قرار دهید، از منوهای خود در بخش‌های راست یا چپ سایت استفاده کنید و طوری همه چیز را بچینید که مخاطب دسترسی‌ آسان به همهٔ اطلاعات سایت را داشته باشد.

امکان جستجو به کاربر کمک میکند تا با وارد کردن کلمات کلیدی به مطلب موردنظر خود سریعتر دست یابد.

 10. اشتراک گذاری مطالب

یکی از مهمترین ویژگی های بک وبسایت خوب قابلیت اشتراک گذاری مطالب آن در شبکه های اجتماعی نظیر توییتر، فیسبوک، لینکدین، اینستاگرام، تلگرام، پینترست، گوگل پلاس، آپارات و … میباشد که امروزه مورد استقبال بیشتر مردم واقع شده‌اند.

از آنجا که گوگل برای سایت هایی که در شبکه های اجتماعی فعال هستند، ‌امتیاز ویژه ای قائل است در نتیجه بر سئو سایت نیز بسیار تاثیرگذار خواهد بود. میتوانید در این خصوص مقاله تاثیر شبکه های اجتماعی بر سئو را بخوانید.

11. پاسخ به سوالات متداول و ثبت نظرات بازدیدکنندگان 

تعامل با کاربر و احترام به او، ارزش دادن به نظرات کاربران، پاسخگویی و پیگیری درخواستهای مخاطبین یکی از عواملی است که باعث میشود سایت شما در میان رقبایتان محبوب گردد.
تلاش کنید تا در محتواگذاری به سوالات متداول کاربران در خصوص: مواد مورد استفاده محصولات، هزینه، پشتیبانی، هزینه حمل و نقل و راه‌های انتقال، تاریخچه شرکت و برند محصولات توضیح دهید.
هر چند وقت یکبار نظر کاربران خود را در مورد سایت و یا موضوعات دیگر مورد سوال قرار داده و به نظرسنجی بپردازید،‌سپس آنها را بررسی کرده و بصورت یک پست یا محتوای جداگانه با نام آن کاربر در سایت ثبت کنید؛ در این صورت کاربر میفهمد که شما برای او ارزش قائل هستید.

تمام این موارد ویژگی های یک وب سایت خوب هستند که تاثیر بسزایی در کسب و کار شما دارند. تلاش کنید سایتی که طراحی کردید، تجربه کاربری خوبی نیز داشته باشد تا به نتیجه مطلوب دست یابید. برای داشتن یک وبسایت موفق باید به نیازهای مخاطبان خود اهمیت دهید، باید سایت خود را مطابق با بازدیدکنندگان خود بهینه کنید.